از آنجایی که دیابت جریان خون و سلامت عمومی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، افرادی که با این بیماری زندگی می کنند در معرض خطر زخم پای دیابتی هستند.
زخم پای دیابتی جزو زخم باز محسوب می شود و از جمله شایع ترین مشکلات ارتوپدی بوده که بیماران دیابتی با آن ها سر و کار دارند. توجه داشته باشید که اگر مراقب زخم پای خود نباشید و برای کنترل و درمان آن تحت نظر متخصص زخم دیابتی قرار نگیرید، این زخم ها شدید شده و حتی ممکن است منجر به آمپوتاسیون ( قطع پا ) شود.
خبر خوب این است که کنترل دائم سطح قند خون خود و مدیریت بهداشت و درمان و همچنین بهبود ساده روند زندگی شما، می تواند به راحتی از قطع عضو در پی زخم پای دیابتی، پیشگیری کند.
در این مقاله چند نکته ساده برای حفظ سلامتی شما آورده شده است:
لازم است تا هر روز به طور کامل پاهای خود را بررسی کنید. این یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای جلوگیری از زخم پای دیابتی است. طبق نظر متخصص زخم دیابتی، لازم است افراد مبتلا به بیماری دیابت هر روز یک بار به مدت چند دقیقه پاهای خود را برای آگاهی از وجود هرگونه آسیب از جمله ترک، تاول، خراش و کبودی بررسی کنند. شما همچنین باید از تورم، قرمزی و سایر آسیب ها مطلع شوید. پیشنهاد ما این است که با استفاده از یک آینه، کف پاهای خود را بررسی کنید و یا از یک دوست برای انجام این کار کمک بگیرید.
طبق توضیحات متخصص زخم دیابتی، علاوه بر بررسی فیزیکی پاهایتان، لازم است میزان حساسیت پاهای خود را نسبت به لمس و دما، ارزیابی کنید. شما می توانید از یک پر برای اطلاع از واکنش پاهایتان نسبت به لمس و خارش آگاه شوید. همچنین می توانید به وسیله آب، میزان حساسیت پاهای خود را نسبت به آب سرد و گرم، بسنجید.
سیگار کشیدن بر روی سلامت کلی بدن شما، تاثیر منفی می گذارد و می تواند مشکلات پزشکی مرتبط با بیماری دیابت را تشدید کند. طبق آمار و تحقیقات انجام شده افرادی که سیگار می کشند نسبت به سایر افراد، خطر بیشتری برای ابتلا به زخم پای دیابتی دارند، چرا که مصرف سیگار، جریان خون در بدن را کاهش می دهد و مانع درمان زخم شده و کنترل سطح قند خون را سخت تر می کند.