دیابت بیماری شایعی است که در آن قند خون بالاتر از حد نرمال است. گلوکز در انواع غذاها وجود دارد و بدن به آن نیاز دارد. انسولین هورمونی است که به سلول ها کمک می کند تا گلوکز را از منابع غذایی دریافت کرده و به انرژی تبدیل کنند. 2 نوع دیابت وجود دارد دیابت نوع 1، بدن انسولین ایجاد نمی کند. دیابت نوع 2، بدن انسولین ایجاد نمی کند یا خوب از انسولین استفاده نمی کند. دیابت نوع دوم شایع تر از دیابت نوع اول است. زمانی که بدن انسولین کافی نداشته باشد گلوکز به انرژی تبدیل نمی شود در نتیجه گلوکز در خون ذخیره می شود. در این صورت مقدار قند خون افزایش می یابد و مبتلا به بیماری دیابت می شوید. همچنین می توانید پیش دیابت داشته باشید منظور از پیش دیابت این است که قند خون بالاتر از حد طبیعی است اما به اندازه کافی بالا نیست که دیابت نامیده شود. داشتن پیش دیابت خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
با گذشت زمان، داشتن گلوکز بیش از حد در خون می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. از جمله این مشکلات آسیب به چشم، کلیه ها و اعصاب می باشد. دیابت همچنین می تواند باعث بیماری قلبی، سکته مغزی و حتی موجب از دست دادن اعضای بدن شود. زنان باردار نیز ممکن است به دیابت مبتلا شوند که به آن دیابت بارداری گویند.
از طریق راه های مختلف می توان متوجه این بیماری شد :
برای مثال: آزمایش خون.
قبل از آزمایش باید ناشتا باشید، در این صورت میزان قند خون باید کمتر از 100 میلیگرم بر دسی لیتر باشد. اگر از این مقدار بیشتر باشد دیابت دارید.
آزمون A1C این آزمون می تواند نحوه مدیریت دیابت را بررسی کند.
ورزش، کنترل وزن و رژیم غذایی مناسب می تواند به کنترل دیابت کمک کند.
همچنین باید سطح قند خون خود را کنترل کنید و در صورت نیاز و تجویز دکتر دارو مصرف کنید.
زخم ها یا زخم هایی که چند هفته طول می کشد تا درمان شوند، اغلب بیماری های اصلی مانند دیابت را نشان می دهند. سطح بالای گلوکز خون ناشی از دیابت می تواند در طول زمان بر اعصاب (نوروپاتی) تأثیر بگذارد و موجب ضعیف شدن گردش خون شود،در نتیجه خون به سختی به محل مورد نظر می رسد. همین امر باعث می شود که آن ها ماه ها باز بمانند و باعث عفونت های خطرناک شوند از جمله:
عفونت های قارچی
عفونت های باکتریایی
نگه داشتن سطح متعادل قند خون می تواند به کاهش خطر ابتلا به زخم های دیابت کمک کند.
زخم هایی که به آهستگی به وجود می آیند و دیر خوب می شوند، می توانند نشانه ای از دیابت ناشناخته باشند.
اگر دچار دیابت هستید و موارد بالا را مشاهده کردید با پزشک خود مشورت کنید.
اگر بیماری دارای رژیم غذایی ناسالم باشد، سیگار بکشد و ورزش نکند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زخم های دیابتی قرار دارد.
علل زخم های دیابتی
نگرانی اصلی در مورد زخم های دیابتی درمان ضعیف یا تاخیر در بهبود آن است. رگ های خونی کوچک در نقاط مختلف بدن به ویژه در اندام هایی مانند دست و پا باریک تر می شوند و گردش خون در این مناطق کاهش می یابد. کمبود گردش خون در اندام می تواند منجر به کاهش میزان اکسیژن و مواد مغذی در بافت بدن و اعصاب شود که برای بهبود ضروری است. با گذشت زمان، اعصاب در این مناطق ممکن است آسیب ببینند، در نتیجه کاهش احساس درد، کاهش درجه حرارت و کاهش لمس بدن صورت می گیرد.
درمان زخم های سطحی دیابتو عمقی زخم دیابت با پماد عسل ((لیام))
جالب است بدانید خندیدن قند خون را پایین می آورد. عضلاتی که از آن ها برای خندیدن استفاده می کنیم برای دریافت انرژی، قند خون را مصرف می کنند و از ابتلا به دیابت جلوگیری می کنند