دیابت می تواند مشکلات بیشتری برای چشم شما ایجاد کند. سطح قند خون (گلوکز) شما ممکن است بالا باشد زیرا بدن شما نمی تواند به درستی از انسولین استفاده کند یا آن را مصرف کند. قند خون بیش از حد می تواند به اعصاب و عروق خونی آسیب برساند. آسیب به عروق خونی در چشم شما می تواند منجر به از دست رفتن بینایی یا کوری شود. کسی که مبتلا به دیابت است در معرض خطر است، بنابراین معاینه پزشکی سالانه چشم ضروری است.
علائم آسیب چشم
دیابت می تواند چشم های شما را از راه های مختلف تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که قند خون شما بالا است و یا زمانی که شروع به درمان انسولین می کنید، ممکن است دچار تاری دید یا مشکلات دیگر شوید. اما اگر چهره شما تغییری نکرده باشد، چشمان شما می توانند آسیب ببینند. منتظر نشانه ها نباشید تا بینایی خود را کنترل کنید.
رتینوپاتی دیابتی
شبکیه چشم که در چشم وجود دارد پیام هایی را به مغز در مورد چیزهایی که می بینید می فرستد. آسیب به عروق خونی داخل شبکیه ناشی از افزایش قند خون، رتینوپاتی دیابتی نامیده می شود. ممکن است در ابتدا تغییرات را متوجه نشوید اما در طول زمان دیواره های رگ های خونی شما ممکن است مایع نشت کنند. اگر مدت طولانی است که دیابت دارید، رگ های خونی می توانند بافت اسکار ایجاد کرده و باعث شود شبکیه را از پشت چشم خود بردارید. این می تواند منجر به از دست دادن بینایی شدید و حتی کوری شود.
درمان – جراحی لیزر
پزشک شما می تواند رتینوپاتی را در طی یک آزمایش کامل چشم تشخیص دهد. او از یک رنگ مخصوص برای پیدا کردن عروق نشتی استفاده می کند. در مراحل اولیه، رتینوپاتی دیابتی اغلب می تواند با جراحی لیزر به نام فتوکوآگولاسیون درمان شود. فتوکوآگولاسیون می تواند لیزر عروق خونی را ببندد. این روش نمی تواند کوری را از بین ببرد، هرچند که همراه با مراقبت می تواند شانس کوری خود را تا 90٪ کاهش دهد.
درمان – Vitrectomy
در مراحل بعد رتینوپاتی دیابتی – اگر شبکیه جدا شده یا خون زیادی به چشم شما وارد شده باشد، پزشک ممکن است از ویترکتومی استفاده کند. این جراحی بافت، خون و مایع ابری را از داخل چشم از بین می برد. Vitrectomy می تواند دید شما را بهبود بخشد.
عوامل خطر رتینوپاتی دیابتی
در نهایت، تقریبا همه افراد مبتلا به دیابت نوعی رتینوپاتی خواهند داشت. اگر کنترل قند خون، فشار خون، و کلسترول شما خوب نباشد، شانس شما برای رتینوپاتی دیابتی بالاتر خواهد بود.
چگونه از رتینوپاتی دیابتی جلوگیری کنید؟
قند خون، فشار خون و کلسترول را تحت کنترل خود نگه دارید. یک تحقیق عمده نشان داده است که افرادی که مبتلا به دیابت هستند و بیماری خود را کنترل کرده اند به میزان قابل توجهی کمتر دچار رتینوپاتی دیابتی هستند تا افرادی که هیچ کنترلی بر بیماری خود ندارند. همچنین سیگار نکشیدن به درمان رتینوپاتی دیابتی کمک می کند.
گلوکوم و دیابت
در حالی که افراد بالای 40 سال در معرض خطر ابتلا به گلوکوم هستند، افرادی که مبتلا به دیابت هستند 40 درصد احتمال بیشتری دارند. گلوکوم می تواند حلقه های رنگی در اطراف نور ایجاد کند، اما معمولا نشانه ای از آن نیست. گلوکوم می تواند موجب افزایش فشار چشم شود که به عصب بینایی آسیب وارد می کند و باعث از بین رفتن بینایی می شود. گلوکوم می تواند با قطره، با لیزر یا جراحی درمان شود