اگر دچار دیابت هستید و فرسایش خود بخودی را روی پوستتان تجربه می کنید، ممکن است آنها به تاول دیابتی تبدیل شوند. در صورت مشاهده تاول ها ممکن است علائم هشدار دهنده ای مشاهده کنید که بدون درد، رنج و عارضه هستند.
تعدادی از بیماری های پوستی به دلیل دیابت صورت می گیرد و یکی از آن ها تاول های دیابتی است. یک مقاله در مجله بین المللی دیابت در کشورهای در حال توسعه یادآور می شود که در ایالات متحده، تنها در 0.5 درصد افراد مبتلا به دیابت تاول رخ می دهد. تاول های دیابتی در مردان دو برابر بیشتر از زنان دیده می شود.
تاول های دیابتی بیشتر در پاها و انگشتان پا ظاهر می شوند و کمتر در دست ها و انگشتان دست دیده می شوند.
تاول دیابتی می توانند به اندازه 6 اینچ بزرگ باشند، اما معمولا کوچکتر هستند. آنها اغلب به صورت زخم هایی ظاهر می شوند که در هنگام سوختگی اتفاق می افتند. تاول های دیابتی به ندرت به عنوان یک ضایعه به نظر می رسند. در عوض آن ها دوجانبه هستند، اگر پوست اطراف تاول ها معمولا قرمز یا متورم باشد به سرعت به پزشک مراجعه کنید. تاول های دیابتی دارای مایع روشن و استریل هستند و معمولا خارش دارند.
با توجه به خطر ابتلا به عفونت و زخم، ممکن است بخواهید برای رفع شرایط جدی پوست به یک متخصص پوست مراجعه کنید. بر اساس یک مقاله در دیابت بالینی، تاول های دیابتی معمولا در دو تا پنج هفته بدون مداخله بهبود می یابند.
برای جلوگیری از عفونت، نباید خودتان اقدام کنید، هرچند اگر ضایعه بزرگ باشد متخصص زخم ممکن است بخواهد مایع را تخلیه کند. این امر پوست را به عنوان یک پوشش برای زخم حفظ می کند. به ندرت اتفاق می افتد که تاول تصادفی باشد.
استفاده از کرم آنتی بیوتیک یا پماد به درمان زخم کمک می کند و زخم را از آسیب بیشتر دور می کند. اگر خارش شدید باشد، پزشک ممکن است یک کرم استروئید تجویز کند.
در نهایت، نگه داشتن سطح قند خون در حد نرمال مهم ترین گام برای جلوگیری از تاول های دیابتی است، در نتیجه بهبودی زخم سریع تر صورت می گیرد.
علت تاول های دیابتی ناشناخته است، بسیاری از ضایعات بدون آسیب شناخته می شود. کفش هایی که مناسب نیستند می توانند باعث ایجاد تورم شوند. عفونت قارچی کاندیدا یکی دیگر از علل شایع در افراد مبتلا به دیابت است.
اگر میزان قند خون به خوبی کنترل نشود، احتمال بیشتری دارد که دچار تاول های دیابتی شوید. افرادی که مبتلا به نوروپاتی دیابتی هستند (آسیب عصبی که حساسیت به درد را کاهش می دهد) بیشتر دچار آسیب دیابتی می شوند. همچنین تصور می شود که بیماری شریانی محیطی نقش بسزایی داشته باشد.
اگر دچار دیابت هستید، مهم است که در مورد وضعیت پوستی خود مراقب باشید. اگر مبتلا به نوروپاتی هستید، ممکن است بدون آنکه متوجه شوید دچار خونریزی و ضایعات پوستی شوید. گام هایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از عفونت های ثانویه انجام دهید:
اگر بدن شما پلاکت زیادی تولید می کنید با متخصص زخم خود مشورت کنید. اکثر تاول ها خودشان خوب می شوند، اما خطر عفونت ثانویه وجود دارد. در صورت مشاهده علائم زیر سریع به پزشک مراجعه کنید: